Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Tojássaláta

Megtisztítunk és karikára vágunk 10 kemény tojást. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és citrommal, cukorral, fehérborssal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk. A tojással óvatosan ... tovább

Palóc gulyás

A finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy leveses fazékban, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott húst – lehetőleg inas, faggyús részektől mentes sovány húst -, ... tovább

Zöldséges-csirkés tál

Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább

Borjúcsorba

Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett. Egy ... tovább

Juhtúrós sztrapacska

A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A ... tovább

Rakott burgonya

A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . ... tovább

Pontypaprikás

A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem. A ... tovább

Töltött káposzta Gixer kedvére

A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább

Citromos sertéssült

A sertéscombot konyhai zsineggel körbekötjük, hogy sütés után szép formája legyen, sózzuk, borsozzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a húst körbesütjük rajta, ha minden oldala szép piros, mindig csak kevés vizet ... tovább

Székelykáposzta

A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább